En stor del av mitt fotograferande handlar om att få tag  i delar till kamerasystem som inte tillverkas längre. Jag använder inte direkt samlarkameror, men försöker hitta kvalitetskameror från förr som fortfarande fungerar. Det ger en särskild känsla att jobba med mer mekaniska kameror, och ofta så är analoga kameror mindre, smidigare och tystare. Dessvärre är man utlämnad till begagnad utrustning, och det finns samlare som driver upp priserna på en del prylar tills det inte riktigt lönar sig.

Sen är det roligt att upptäcka nya kameror, även om de egentligen är gamla. Jag hävdar bestämt att jag inte är en samlare. Jag är ute efter fotograferandet, inte att ställa kameran i ett skåp. Men efter hand har jag blivit tvungen att erkänna att själva känslan av att ta bilden är viktig och inspirerar mig när jag är ute på en av mina fotopromenader. Det leder till att jag handlar alldeles för många kameror.

Som om de analoga kamerorna inte räcker till så jobbar jag gärna med digitalkamera också. Det är enklare och snabbare att snabbt få fram färdiga bilder med en sådan. Alla bilder på bloggen måste ju ändå digitaliseras i något skede, så det kan vara smidigt att göra det i slutarögonblicket. Det vore nog svårt att klara sig utan en digital kamera.

Efter hand har jag tänkt lägga upp en liten presentation av alla de kameror jag använder, under fliken utrustning i menyn. Har du en kamera från förr? Vilken är din favorit?