En riktigt bra första åtgärd om du vill börja ta bra bilder är att försöka se till att alltid ha kameran med dig. Jag är ingen stor vän av mobilkameran, men den är trots allt med i de allra flesta situationer. Om man sedan lyckas bära med sig en kamera som är bättre än mobilen så har man redan där lyckats lyfta sitt fotograferande en aning.

Mina favoriter i Canons A-serie är så pass smidiga att jag kan ta med en kamera med tre olika objektiv i en liten kameraväska. Den försöker jag ta med mig så snart jag inte har någon mer skrymmande kamera att släpa på. Jag går sällan hemifrån utan en enda kamera.

Här var det min A1:a som fick vara med på en resa mellan Falun och Söderhamn. Vi gjorde ett kort uppehåll i Alfta och jag gick en liten promenad förbi den nedlagda järnvägsstationen. Den dramatiska himlen och de igenväxta spåren inspirerade mig att göra flera exponeringar. Här är en där själva stationshuset är ämnet. Vi kan se spåren i förgrunden, och försöka läsa ut ortsnamnet från de flagande skyltarna.

Det ödsliga lockar mig att göra bilder. Det finns ett tillstånd av värdighet hos det här huset. Någon tar säkerligen hand om det, för det verkar inte förfalla totalt. Det strävar emot entropin och tiden, men det är ovisst om någon kommer att vilja rädda det när det småningom förlorar sin kamp.