Idag firar vi, i varje stad. Flaggtåg, möten i stadsparkerna, parader, musikkårer och dignitärer. Vädret till trots, eller mitt i årets härligaste tid. Vi möts, vi firar, vi klär upp oss och vi ler. Sverige är vackert. Det är också i ständig förändring, nya hus längs våra gator, nya parker med nya blomsteruppsättningar, nya och gamla talare i talarstolarna.

Här i Stockholm firas det ordentligt, med högvakt, salut från Skeppsholmen, Nationaldagsgalopp på Gärdet, Kortege från Slottet till Skansen. Det kommer bli en fantastisk dag med massor av fototillfällen.

Så idag ska vi fotografera. Vår familj, våra vänner, vår stad, vårt land. Vi får ta hand om några korta ögonblick i juni 2014 och bevara dem. Jämför gärna med foton från förr. Och behåll dina bilder så att du kan jämföra på din ålders höst. Vem vet hur allt ser ut då?