Det är inte alltid nödvändigt att få till en perfekt exponering. Ibland räcker tillräckligt bra för att skapa ett fotografi som du och andra kan ha glädje av.

Här var ljuset så dåligt att jag egentligen inte kunde fotografera. Objektivet jag hade med var inte särdeles snabbt, bländarvärdet är 4. Jag ville heller inte ha för lång slutartid, redan här vid en hundradel riskerar jag att tappa bort hästarnas hovar. Hade jag haft en analog utrustning den här dagen hade jag nog avstått från att ta bilderna. Men jag kunde höja ISO-värdet på min Canon 5D till 3200. Det gav rätt gryniga bilder, men gjorde det ändå möjligt att fotografera.

När jag öppnade mina digitala negativ i Lightroom gav jag nästan upp. Men det var härlig fart i dem och jag kände att jag ville dela dem med mina kollegor. Så jag använde mig av en förinställning som skall efterlikna antika bilder, och då fungerade de gryniga negativen faktiskt.