Jag började lägga ut bilder på den här bloggen i våras för att jag känner att jag har bilder som är värda att visa upp, men som det inte egentligen finns något sammanhang för. Bilder som inte ingår i särskilda fotoprojekt eller serier.

En röd tråd i min tanke var att jag skulle använda mig av analog teknik så mycket som möjligt. Att bidra till ett ökat intresse för enklare fotografering, om det är möjligt. Kanske sprida en och annan tanke om att analogt foto inte är något avskräckande, utan snarare kan vara ett nytt sätt att närma sig fotografering för den som har tröttnat en aning och behöver ny inspiration.

Den tanken finns kvar, men jag har till min förvåning upptäckt att jag använder rätt mycket digitala bilder. Det är så mycket enklare och snabbare att gå från fotografering till publicering på nätet med en digitalkamera att det är oundvikligt att det blir på det viset. Sen är det så att mitt analoga projekt hittills har renderat något hundratal negativ. Mitt digitala arkiv omfattar över 7000 sorterade bilder och något tusental till som jag inte tagit itu med ännu.

De analoga bilderna blir gärna klara att användas i flock. Jag använder ju rullfilm, och framkallar flera bilder i stöten, så emellanåt har jag en ymnig källa till material, men när jag inte har tid att framkalla så blir det analoga materialet skralt. Bra då att kunna bolstra det med digitala bilder.

Nya behov

Något som förvånade mig lite när jag började skriva vara att det finns ett behov av att skapa illustrationer till vissa inlägg. Jag trodde jag skulle utgå från en bild, men ibland har jag börjat med en artikel. Intressant i sig. Jag har på så sätt börjat skapa mina egna fotouppdrag, och finner en hel del inspiration i att jaga efter de bilder jag behöver för att illustrera mina texter.

Bloggen är också till för att jag skall kunna starta upp fotoprojekt. Jag jobbar på ett par som jag har tänkt att jag skall publicera som gallerier eller i någon slags portfolio på den här sidan. Hemsidan ger mig också en ursäkt att fota det som inte är av personligt intresse för mig. Jag vidgar mina vyer, och lär mig nya ämnen.