Canon 5D MkII, EF 24-105

Fotomaran har nu genomförts igen i Stockholm för första gången på över 20 år. Vi var många som hade väldigt roligt, och jag lärde mig ett och annat som jag kommer att ha nytta av, dels i mitt dagliga fotograferande och inte minst om det skulle råka bli ett årligt evenemang av detta, något som jag verkligen hoppas på.

Några snabba tankar inför nästa tävling:

  • Tänk först, jaga sedan
  • Tänk två gånger, jaga en gång
  • Var alltid originell, tänk annorlunda, tänk om
  • Gå aldrig efter en utfyllnadsbild, satsa för att vinna

Min utrustning var i det närmaste perfekt. Jag använde alla delar jag bar med mig, och jag saknade egentligen ingenting annat än möjligen lite konstljus, som ändå hade varit för tungt att släpa runt på. Vikten var redan ett problem under en såpass lång tävling, jag får fundera över om det går att rationalisera bort något? Några smarta fotografer gjorde jobbet med olika kompaktkameror och spegellösa systemkameror. Smart!

Själva fotograferandet var enbart roligt. Ämnena var smart indelade över tiden så att man hade en chans att träffa på rätt företeelse mellan de klockslag som uppgiften skulle utföras. Jag är riktigt nöjd med några bilder, där jag känner att jag tänkt annorlunda och varit originell. Ett par till därför att det är riktigt bra bilder.

Bilden för dagen är tagen utom tävlan, på ett alternativt minneskort. Det var ett gyllene tillfälle, och helt omöjligt att missa. Jag har redan sett andra fotografer i tävlingen som fotat på samma ställe. Den här bilden blev dock inte färdig i kameran, utan jag har svärtat ner slottets profil helt i efterhand.