Om en stund går starten i Stockholm Fotomaraton. Som ni säkert förstår så lägger jag upp mina inlägg på förhand, så jag sitter inte och skriver precis innan starten. Nu ser jag istället fram mot ett dygn helt vigt åt fotograferingen. Jag ska försöka göra 24 bilder på 24 timmar. Jag är rustad till tänderna, och jag har en massa idéer med mig om hur jag skall göra bilden färdigt i kameran. Jag känner mig som den här polishästen som äntligen fick lov att blåsa ur i en riktig galopp genom Hyde Park. Bilden är tagen i höstas.

Jag har mer eller mindre fotofastat de senaste veckorna. Förhoppningen är att jag skall ha mycket inspiration kvar när startskottet går. Strategin har inte inneburit att jag inte tagit bilder, jag har övat mig på blixtfotografering, och jag har testat lite ny utrustning. Jag har dock inte varit ute och jagat bilder med någon särskild eftertanke utan det har blivit bilder av min lille son, min vackra fru och min stackars katt.

Blixtfotografering har blivit riktigt roligt riktigt snabbt. Jag använder mig av automatiska funktioner (ETTL) och jobbar med bländare, slutare och ISO. Det är riktigt enkelt, men jag har inte lärt mig något egentligen. Jag har ingen aning om hur man räknar på blixtljusets styrka eller avstånd, så det är något jag får kika på när jag är klar med den här utmaningen.