Canon 5D, EF 24-105 vid 105mm. 1/125 s vid f/10

För att hitta riktigt bra bilder behöver man vara ute och röra sig ibland. Ute i naturen är de mest fantastiska saker vardag: dimma, moln, slöjor och dunkel som gör det alldagliga till något trolskt. Var går den här linbanan? Varför vill man alls åka dit, kommer man ens att se något av målet? Är banan förankrad i Denna Världen? Är målet någon helt annan stans?

Jag har svårt för höjder, kabinbanor är en stor prövning för mig. Linbanan mellan Plan Praz (1999 m. över havet) ovanför Chamonix upp till Le Brévent (2525 m. över havet) kändes helt omöjlig. Den glider fram rakt över avgrunden, och verkar liksom inte förankrad i någonting. När Le Brévent sedan försvinner på det här sättet försvinner verklighetsförankringen.

Som tur var blev en resa med just den här kabinbanan aldrig aktuellt. Jag fick stålsätta mig för att kliva på andra som gick betydligt närmare de bergssidor de var förankrade till. Varje gång så var det dock värt besväret, inte en vandring utan god utdelning i bra bilder. En variant av den här bilden har jag faktiskt fått publicerad i en guidebok, tagen i en lite annan vinkel utan klippan nere till höger.