Under hösten har jag fått smak för färg. I en av mina kameror sitter det just nu en rulle diafilm. Jag gjorde ett försök för någon vecka sedan att fånga höstens färger. Några timmar solsken fann jag en eftermiddag att lövskogen kring Järva lyste av färger. Men ännu har jag några rutor kvar på den rullen och det är allt mindre av färger kvar på träden.

Jag har inte fotat mycket de senaste två veckorna. Jag letar bilder, söker inspiration. Jag finner en del, men inget jag kan göra en färdig bild av. Ibland upplever jag att det som inspirerade mig när jag utlöste slutaren alls inte inspirerar mig när jag sitter vid datorn. Jag kan ha svårt för att leva mig in i ögonblicket då bilden fångades.

Här såg jag massor av färger i kyrkporten på Visby Domkyrka. Några steg bort syntes hela dörren brun och grå, men på nära håll lyser det av orange, grönt och lite turkost och rött. Jag tar det som en påminnelse om att allt det som börjar te sig som så grått omkring oss nu på hösten vid nära granskning bjuder på färger.