Var är jag på väg i mitt fotograferande? Det känns inte som att jag kommer framåt just nu. Jag har en hel del bra idéer som jag skulle vilja ägna mig åt, men tyvärr har jag inte alls den tid som behövs just nu. Inte för att skriva på bloggen, inte för att ge mig ut och fotografera, inte för att framkalla film och på det hela taget så börjar jag närma mig botten på det stoff jag har tillgängligt. Det har blivit ett och annat inlägg om teknik som jag egentligen inte behövt skriva, jag vill ju skriva om fotograferingen.

Hur har det blivit så? Jag är föräldraledig och har egentligen mer tid att fundera över mitt fotograferande än annars. Problemet är att jag i stort sett är hänvisad till att göra de praktiska aspekterna med ett barn på armen, eller medan sonen sover. Att hålla på med kemikalier kring honom är otänkbart. Fotografera går utmärkt; han älskar att åka i bärsele på min rygg på skogspromenad eller in till city. Men efterarbetet på hemmaplan har han inte tålamod till. Det är naturligtvis roligare om jag leker med honom.

Jag behöver mer bilder för att skriva vidare. Och jag tar bilder, även om jag blivit alltmer kräsen, så det finns idéer, och det kommer att finnas stoff så snart jag gjort några framkallningar. Jag funderar lite på att ta det tiotal filmer som blivit liggande till ett labb och betala för att få åtminstone det problemet ur världen. Som det varit på sista tiden hinner jag knappast själv, även om jag helst vill göra mina egna framkallningar.

Sen finns det också en del tankar jag hade när jag började skriva. Porträtt skulle definitivt bli en större del än det blivit, det hade jag bestämt mig för redan i våras. Jag har gjort en eller annan session porträttfotografering, men jag har inte fått ihop ett material som jag kan presentera på något sammanhållet vis. Jag behöver jobba vidare med det, och andra större projekt. Jag behöver återgå till mina idéer och visioner.