Hasselblad 500C, Ektar100

Om det är mitt i vintern eller mitt på sommaren framgår inte alltid när man tar bilder i staden. Om det inte är så hett att varenda fönster står öppet på Munkgränd, eller åtminstone en gnutta snö, så är det omöjligt att se vilken årstid som råder. Här har jag fotograferat i december 2013 inför ett porträttprojekt där jag verkligen hoppades på snö.

Färgfilmen var ett experiment. Jag laddade i den när jag insåg att min nyköpta kamera hade två magasin för film. Jag fick för mig att prova att göra samma bild i färg och svartvitt. Men färgfilm kan jag inte framkalla själv, så magasinet med färgfilm blev liggande med 9 gjorda exponeringar som behövde framkallas. Här tog jag en tolfte bild precis innan jag lämnade in rullen för framkallning på en fotofirma i Gamla Stan.