Efter en tids tystnad vill jag börja skriva igen. Jag har tagit några nya grepp här på bloggen och sorterat materialet bättre. Du hittar det du söker under lite fler kategorier nu. Bara digitalt och analogt var lite trubbigt, så nu sorterar jag in inläggen under ämnena bild, film, fotografering, inspiration, kamera, mörkrum och teknik. Analogt och digitalt finns kvar som etiketter.

Inom själva hantverket har jag kommit igång med mörkrummet. Och som jag trodde så gör återkopplingarna genom negativen att jag går framåt i mitt fotograferande också. Jag hittar massor av inspiration i att få fram färdiga bilder. I första hand jobbar jag med mellanformatet och bladaren, den förstoringsapparat jag kört hittills klarar nämligen bara 6×6-negativ.

Idag är jag inspirerad till att göra bilder, och jag är inspirerad att skriva mer om vad jag lär mig. Det går framåt med en rasande fart för tillfället. Faktiskt så fort så att själva utvecklingen har gjort det svårt att skriva. Jag har inte kunnat ta in och smälta mina kunskaper i tid för att publicera något. Inte så kul för läsaren, men vansinnigt roligt för författaren. Jag har dessutom läst någonstans att man inte tappar läsare på att publicera för sällan, snarare då om man publicerar allt för ofta.

Något annat som är på gång är fotografering i storformat. Jag har fått tag i en Linhof Technika. Det ska bli väldigt intressant att se vad för nytt man kan lära sig med den. Det första jag har kommit att tänka på är att stadens fasader behöver rätas upp ibland. Det är alltid roligt att testa en ny kamera i gamla stan, så genast när linserna kommit tillbaka från service ska jag ge mig ut med ett Polaroidbakstycke.