Jag är ingen vidare ryttare. Om det går skapligt kan jag ta mig runt ett varv i måttlig galopp på välkända stigar. Jag räknar med att sitta kvar varje gång vi rider till och från Stockholm Slott och så, men jag tvivlar på att jag någonsin kommer att kunna rida Hubertusjakt. Dels för att det är långt över min nivå, men också för att det är rätt långt över min ambition. Jag är tryggare med fötterna på jorden, och känner mig knappast som någon våghalsig ryttare när jag sitter upp.

Hästen som uttryck i bilder är klassiskt. Kraften, lugnet, pliktkänslan, troheten, elegansen och friheten. Hästen symboliserar mycket. Här är en bild av segern. Tätklungan i vinnardefileringen vid förra årets Hubertusjakt. Upploppet går varje år på Gärdet, och idag är det dags för Hubertusjakten 2014. Starten går samtidigt som detta inlägg publiceras, och jag skall försöka vara på Gärdet vid klockan ett för att se upploppet och göra fler bilder av detta otroliga ryttarevent.

Hubertusjakten infaller i anslutning till S:t Hubertus dag den 3 november och har ridits i norra Europa under de senaste hundra åren. Tävlingen går ut på att man skall rida en bana med hinder som måste passeras för att man skall få tävla i upploppet på Gärdet. Det slutliga målet är att fånga en rävsvans som spänts upp på en lina över galoppbanan.