En demonterad kontakt med lösa kablar

Friskt kopplat, hälften brunnet

Jag gjorde en riktig, ordentlig, session i labbet i förrgår kväll. Jag stod från åtta till midnatt och förstorade ett par favoritnegativ. Och jag gjorde alla fel. Det första som hände när jag kört förstoringsapparaten en stund var att jordfelsbrytaren slog till. Jag har dragit om elen i förstoringsapparaten så jag trodde att jag var på den säkra sidan, men tydligen hade jag gjort en kabel för kort så när jag höjde upp huvudet brann en tråd. Tydligen hann det slå över till jorden också, så jag hade en mörklagd lägenhet utöver ett mörklagt badrum.

Alltså fick jag dra om en av kablarna. Enkelt i sig, men det tog lite tid, jag hade tänkt komma igång vid sex. Men efter justeringar gick det aningen bättre.

Eller?

Disk

Det är skönt att vakna och hitta sina kar diskade, även om det är jobbigt att diska om natten.

Okej, så jag vände negativet spegelvänt någon gång, jag överframkallade något papper, jag glömde skölja fixet ur de första bilderna innan jag tonade dem så de ser ut som hundraårig tapet nu. Och visst, jag lyckades till och med tända inspektionsljuset med oexponerat papper på bänken. Det gick nästan fullständigt åt skogen, men jag hade kul, och det blev några helt okej bilder också.

När jag hade städat undan efter mig var klockan halv två, och jag var inte alls sugen på att hålla på mer med analogt fotografi. Det krävdes en god natts sömn innan jag var botad från dessa tankar, så igår satte jag mig att skära till förstoringarna, och sen planade jag dem över natten. Idag skall ett par monteras i ram.

Viktiga lärdomar

Upplagt för inramning

Bilder som väntar på att hamna bakom glas och ram.

Jag hoppas verkligen att jag lär mig från mina misstag. I alla fall de enkla sakerna som jag kan göra något åt, som att vända negativet rätt, eller att lägga papperet fel i avmaskningsramen så att jag får mer vit kant runtom än vad LPL tyckte att man borde ha. Annat får ordna sig på lite längre sikt.

  • Jag skulle vilja ha hälften av mina kar på en liten hylla över arbetsbänken och resten under på själva bänken, det får jag ordna.
  • Jag skulle också vilja ha en ordentlig skölj så småningom, men det får klara sig tills vidare.
  • Som ett par gånger tidigare kunde jag konstatera att damm är min fiende. Det är nästan helt omöjligt att undanröja det helt, men det lönar sig att försöka.
  • Varför inte stå i mörkrummet på dagtid?