Nu börjar jag äntligen få in fler och fler porträtt på den här bloggen. Det är bra, för det är något jag älskar att göra, och något jag har tänkt mig att utveckla. Jag tycker att det är en fantastiskt rolig utmaning att göra porträtt i uppkomna situationer. Det kan vara något väldigt spontant över de här bilderna.

Till skillnad från mer genomtänkta och planerade porträtt så får man använda det man hittar omkring sig i form av bakgrunder, belysning, och modeller. Just här ser vi min hustru, men jag har tankar om att börja samla på mig gatuporträtt av de människor jag möter. Jag har några bilder klara, och jag ska öppna en sida under portfolio så småningom för att hysa dessa bilder. Det här fotot följer inte de reglerna, och kommer inte att hamna där.

Här ville jag göra en klassisk turistbild, där det tydligt syns vad vi gjort, sett eller vart vi farit. Samtidigt ville jag att det skulle bli en bra bild, naturligtvis. Inte bara rätt upp och ner, utan en smula tanke bakom det hela.