Ibland behöver jag vinnlägga mig om att bara ta bilder. Det är alltid så mycket som skall göras, så många delar i vardagspusslet som måste ligga rätt bara för att få vardagen att gå runt. Ibland känns det som ett under att det över huvud taget blir några bilder.

Att montera upp mörkrummet är det inte tal om. Om det alls blir något gjort åt det hållet så är det digitala bilder som får sig en snabb övergång. Jag har många rullar film att framkalla, men jag har inte haft möjlighet på flera veckor. Att framkalla negativ brådskar mer än att göra förstoringar, även om förstoringarna är det roligaste. Jag behöver material till bloggen, och jag behöver få se lite av det jag skapat på sista tiden.

För även om tiden saknas så gör jag mycket bilder just nu. Efter en tid då inspirationen har trutit växer fotografier fram inom mig igen. Och de tar ju alls inte lång tid att fånga. Jag kan göra en bild medan jag tar mig runt på stan, i pausen under en orkesterrepetition eller på bara några sekunder här hemma när katten hittar på något roligt.

Ibland bokar jag in en stund för att ge mig ut och göra en mer genomtänkt bild. Idag på eftermiddagen ska jag ta med storformataren ner till Slussen och se om jag inte kan göra något bra där. Jag har tankar om att göra fyra negativ av samma motiv och sedan testa två varianter av två olika framkallningsmetoder. Kvällen är vikt till att (s)labba i köket. Den här helgen ska jag försöka komma ikapp lite.