Äntligen ett första opus. Den här diptyken har jag jobbat med det ett bra tag. Som tur var har det inte brådskat, för jag har blivit tvungen att återupptäcka många delar av processen medan jag jobbat. Svartvita bilder från färgnegativ, hur man gör förstoringar arkivbeständiga och en del annat som jag kunde för länge sedan.

montering

Monteringsarbete. Finalen.

Den här monteringen är jag ganska nöjd med, med tanke på att den är gjord i ett gammalt fönster. Ramen har slagit sig, som sig bör, och det har över lag varit ganska struligt att få saker och ting att fästa. Nu tror jag att bilderna kommer att bestå länge, även om jag är osäker på vad fönsterramen innebär.

Nästa gång kommer jag att använda en riktig ram. Och till den dag då jag har en egen ateljé kommer jag att lämna in mina fotografier för montering. Det kommer att ge mig mer tid att stå i mörkrummet eller ge mig ut och fotografera. Även om det är roligt att montera så tjänar jag antagligen på att köpa mig den tjänsten.

100 inlägg

Jag firar dessutom mitt hundrade inlägg på den här bloggen. Jag har alltså gjort åtminstone hundra bilder som jag vågat publicera. Ett ganska skapligt första år tycker jag. Det första inlägget gjorde jag 22 maj i fjol, och sedan dess har jag försökt att hålla mig till tre inlägg i veckan. Det har inte alltid lyckats.

Under de här månaderna har jag gjort många bekantskaper med analoga fotografer och bildentusiaster genom dessa sidor. Jag är hemskt glad åt det, och jag är mycket tacksam för alla ni som läser det jag skriver. Hoppas ni fortsätter att gilla det jag gör.