Jag har gjort en riktig monsterframkallning, och den gångna veckan har jag suttit och gått igenom gamla bilder som jag inte sett ännu. Vissa har jag som sagt hunnit glömma, men andra kommer jag livligt ihåg.

Jag har gjort flera promenader kring Slussen här i Stockholm för att på mitt eget vis dokumentera hur den förändras. Det är inget vackert, värdigt förfall den drabbas av. Den lider av obeslutsamhet, trätor och fördröjningar. Om jag hade en åsikt om Slussen förut så var det nog att den behövde ett ordentligt ingrepp för att snyggas till. Dess funktion har ju varit oklanderlig under långa tider, och varför inte hellre anpassa bilismen till befintliga vägar än tvärt om?

Slussen är ett av de häftigaste fotografiska ämnena i Stockholm idag, men utöver det så är den fantastiskt ful, och den förfaller. En förändring måste komma, och den dagen kommer jag att ha bilder både före efter och under arbetet. Det kommer många andra också, men det här är min tolkning. Mitt sätt att dokumentera Stadens förändring.