Jag har lite svårt för att skriva om teknik numera. Det är tydligt på statistiken som bloggen alstrar att ni läsare gärna vill läsa om kameror, modeller och märken, men jag tycker ju att det är lite fel väg att gå. Jag vill hellre skriva om bilder.

Däremot skriver jag gärna om de krav jag har på tekniken. Jag vill att saker ska fungera med en självklar enkelhet. Att de ska fylla sina syften så som de är designade. Jag skriver också gärna om lösningar på problem.

Vertikal

En smidig väska som fungerar både när jag är ledig och när jag jobbar.

Kameraväskor har jag skrivit om vid ett par tillfällen tidigare. Det är en av dessa prylar som man enkelt kan skaffa sig alldeles för många av, därför att det inte går att definiera vad de ska göra på ett enkelt och allmängiltigt vis. Hur hittar man en väska som fyller alla ens krav? Jo, man låter tillverka den så klart.

Det finns butiker som kan bygga exakt det som du behöver, utifrån exakt de specifikationer du har, och det behöver inte ens kosta så särskilt mycket pengar. Min senaste kameraväska är helt enkelt en väska som håller låg profil, tål lite stryk och är bekväm att bära på. Jag fick hjälp att bygga innanmätet på Stockholms Etui- och Koffertfabrik. Det är byggt för att rymma två Leicor med tre-, fyra objektiv. Den blir ganska tung om jag packar den full, men den går ändå utmärkt att ta med på flyget till exempel.

Jag har satt karbinhakar på den för att ficktjuvar inte ska ha för enkelt att komma in i den i folksamlingar eller i kollektivtrafiken. Väskan från 5.11 har en hel del fack som kan rymma film, blixtar och annat som jag vill ha med mig.