Jag har en del tankar om att börja blogga mer intensivt. Helt enkelt därför att jag verkligen trivs med att skriva, fotografera, ordna materialet och i största allmänhet med att skapa. Bloggen har varit det största utloppet för min kreativa energi det gångna året.

Nu skall jag snart börja jobba igen efter en sjukskrivning och en föräldraledighet. Och jag är orolig för kreativiteten. Min tid kommer att bli hårdare inrutad än den någonsin tidigare varit. Jobbet, dagistider och så vill man ju ha kvalitetstid med familjen när man är ledig. Jag får helt enkelt mindre tid att blogga framöver.

Därför funderar jag kring vägar att rationalisera skrivandet och fotograferandet så att jag får en process med färre steg än jag har idag. Varje moment i framställandet av mitt material innebär en flaskhals där materialet kan fastna innan det kommer vidare. Framkallningen är ett lysande exempel. Det är inte svårt för mig att exponera film, eller sätta mig och skriva, men det kan vara svårt att smälla upp hemmalabbet och framkalla film.

Samtidigt vill jag inte rationalisera bort filmen. Eller mörkrummet. Eller mina favoritkameror. Det är de analoga bilderna som blir absolut bäst. Jag vill bara kunna blogga lite enklare, och helst med så lite utrustning som möjligt.