Leica M6, Summicron 35mm, AgfaPhoto CT precisa 100

Varför gör vi vykortsbilder? Varför försöker någon alls att göra en bild med en mobiltelefon från Peterskyrkans tak när vi enkelt kan köpa ett vykort nere i shopen som är gjort av en professionell fotograf med riktigt bra kamera och möjlighet att kliva utanför grindarna? Det är ju inte ens en selfie, för att visa att man varit där.

Det är härligt att se att man inte nöjer sig med något annat än en egen bild från Peterskyrkans tak. Det finns nog något i själva handlingen som tilltalar fotografen. Det kanske är ett sätt att erkänna för sig själv att utsikten är värd att minnas? Ett sätt att visa vördnad inför det vackra framför oss. Kanske något att hänga upp hela upplevelsen på? Att minnas den massiva kyrkan, som en klippa under fötterna, de vindlande gångarna i kupolen, hissarna upp och ner.