Den gångna veckan har varit en av de värsta i mitt liv när det gäller arbetsbelastning. Och jag har älskat varenda minut av allting. Utom möjligen den rena utmattningen. Jag är konstnär, och mitt arbete kan inte göras av någon annan. Jag utvecklar mig själv i varje arbetsuppgift, och för varje ton jag tar blir jag en bättre musiker. För varje bild jag skapar blir jag en bättre fotograf, och min störste kritiker är hela tiden jag själv.

Nu behövs det en del vila. Jag har några ärenden idag som jag kan ta i långsam takt, och kanske kan jag hitta mig en bild också? Det finns i alla fall ett stort behov av mellantid idag, så det är varken bilder eller musik som blir huvudsaken. Jag har i och för sig alltid en kamera med ut, så möjligheten finns alltid.

En tanke kanske ska ägnas åt min förmåga att fånga vilt på porträttfilm? Den här bilden är tagen på Järvzoo i Hälsingland, och jag använde upp de sista rutorna på en rulle Portra jag hade med till Rom. Lite mer grönt och brunt hade varit att föredra. Jag är absolut inte på det klara med vilken färgbalans jag kan förvänta mig när jag använder färgfilm ännu. Det är svårt att lära sig tillräckligt många filmer tillräckligt bra.