Det har börjat komma mejl där läsare undrar om jag har slutat blogga, men så är inte fallet. Jag håller på rätt mycket med bloggen, fast inte på den delen som syns utåt. Jag har en slags kopia som ligger hemma på min dator där jag kan testa nya lösningar, och göra stora ändringar utan att behöva riskera att min hemsida slutar fungera. Jag har en del nya idéer om hur jag vill fortsätta att skriva, så jag testkör en del ny teknik.

Men idag är det lördag, och jag vill visa en bild. Dagens fotografi är från Rom, jag har passat på att skanna in en del material från i somras när jag ändå har tagit skrivpaus. Rullen där denna och andra bilder fanns blev egentligen felexponerad, men jag har lyckats få fram bra negativ genom att förändra olika parametrar i framkallningen.

Kvinnan på bilden hade väldigt roligt åt att jag villa ta hennes fotografi, hon undrade varför. När jag förklarade att det var för att hon och hennes hund hade samma frisyr (även samma hårfärg) så skrattade hon högljutt. Det var ett kort möte på några sekunder, jag gjorde en enda exponering, lämnade mitt kort och gick vidare. Rom är en fantastisk stad för gatufotografering, dels för sina otroliga miljöer, men också därför att människor är så glada och trevliga.