Vad är det jag håller på med som tar en sådan tid från mitt skapande, från mitt skrivande, övande och från mitt fotograferande? Varför publicerar jag inte i den takt jag brukar, och varför syns jag knappast alls på sociala medier?

Om min websida hade varit en riktig lokal hade jag behövt hålla den igenbommad nu, men eftersom den är digital kan jag dra för ett draperi utan att det ens märks. Möjligen kan jag drabbas av lite nertid de kommande dagarna, men jag skall nog snart vara på banan igen.

Jag håller på att bygga något på hemsidan. Den som prenumererar på mitt nyhetsbrev kommer att få veta vad redan inom några dagar, kanske en vecka. Jag skulle faktiskt föreslå att du börjar prenumerera om du inte redan har gjort det. Nyhetsbrevet skall nämligen också få ett nytt syfte.

Mål och mening

Jag hymlar inte med det längre, jag är ute efter att göra bloggen större. Jag vill ha så många följare jag kan få, och jag vill väcka intresse hos fler än jag lyckas nå idag. Jag gör de åtgärder jag känner att jag behöver göra, inklusive att högst manuellt be folk gå in och följa mig via bloggen. Mitt syfte är inte så själviskt, egentligen, men det är väldigt svårt att be om någons uppmärksamhet utan att känna sig lite egoistisk eller pretentiös.

Jag spänner bågen en smula inför 2016, jag tänker satsa ännu mer på mitt fotograferande, och nästa steg är att försöka göra en liten sidoinkomst av det. Kanske så pass så att jag kan köpa mer film och kemi och börja gå på plus/minus noll, eller kanske rent av så att jag har råd att åka iväg på en resa varje år för att fotografera något jag längtat efter att få se.

Jag kommer också att försöka använda mina kanaler för att slå ett slag för fotokonsten. Det är fler än jag som håller på med analogt fotografi, och jag skall försöka puscha mer för hela fältet. Kanske kan jag börja göra intervjuer med andra fotografer, med mörkrumstekniker, kameratekniker och andra? Jag kan bara hoppas att det finns någon som har lust att vara med.

Jag är tacksam för det stöd jag fått av er läsare så långt. Jag hoppas att ni skall fortsätta att glädjas åt det jag skapar. De glada tillrop jag möts av i etern, och i levande livet (AFK), gör mig glad och stolt. Det är därför jag envisas med att göra bilder. Tack!