Jag har jobbat med en målsättning under det senaste året; att jag skall kunna publicera minst en bild i veckan, och alltid på lördagarna. Det har fungerat skapligt. Ibland har det blivit något annat, kanske rent av tre bilder i veckan. Andra gånger har lördagens inlägg hamnat på söndagen. Men att en vecka är helt utan inlägg är faktiskt ovanligt om jag kikar bakåt i kalendern. Och det måste jag nog säga att jag är nöjd med. Nu är det några veckor kvar på det här året, sen kan jag köra igång med målsättningarna för 2016.

Nu när jag känner att jag har kvantitet skall jag naturligtvis börja jobba upp en bättre kvalitet. När jag fotograferar jagar jag alltid efter bästa tänkbara bild i varje given situation och tillfälle. Och den ende som får bestämma är jag själv. Såhär tänker jag.

Rullstol

En briljant bild, jag älskar den.

Episka bilder, bilden som definierar en karriär. Tänk på Steve McCurrys “Afghan Girl”, eller William Egglestons bild av en trehjuling. Jag hoppas verkligen inte att jag redan tagit den bästa bilden i min karriär. Jag spanar alltid efter den, men än så länge har den undgått mig.

Briljanta bilder, ungefär en gång om året lyckas jag göra ett riktigt bra fotografi. Ett som man faktiskt hajar till lite inför. Det är ett riktigt bra fotografi som jag kan känna en viss stolthet inför. Jag måste nog säga att det krävs en hel del tur för mig för att få till bilder på den här nivån, men jag tror att det är så det skall vara också.

Bra bilder, ungefär en gång i månaden. Det här är den nivå som jag nu har börjat jobba och planera för. Varje månad skall jag aktivt försöka skapa en riktigt bra bild, det skall (helst) inte ske genom tur. Välplanerade fotoutflykter, god kunskap om motivet och kanske ett större inslag av regissering än vad jag hittills vågat tillåta mig?

En illustrerande bild. Genomtänkt, och skapligt rolig.

Publicerbara bilder för varje vecka. Minst en gång i veckan vill jag publicera något på min blogg. Och så gott som alla inlägg skall ha en ny bild vidhängande som jag kan stå för att jag publicerar. Detta är den nivå som jag jobbat för hittills. Kanske kan jag släppa efter lite på det som ett krav och istället tillåta mig själv att återanvända lite material på veckobasis?

Illustrerande bilder är bilder som bara visar på något jag vill visa mina läsare. Om jag skriver en text om utgången film så kommer jag försöka att visa några kartonger utgången film högst upp i inlägget. Det här är bilder som jag skapar på minuter, och som jag inte lägger någon direkt ansträngning bakom. Upp med motivet på en bordsyta och smäll av tre, fyra exponeringar. Välj den bästa, bearbeta och publicera.