Om jag bara slapp att hantera en enda digital bild, någonsin! All den utrustning som jag behöver för att sköta mina digitala bilder, mitt ljusa mörkrum, har sagt upp sig och lagt ner.

Det började härom veckan när Windows 10 kom på kant med mitt ganska så avancerade grafikkort. Varje gång som drivrutinen eller operativsystemet uppdaterades (och det kan de numera göra när som helst och utan förvarning) flimrade bilden. Den enda lösning jag fann ut på kort sikt var att gå in och rulla tillbaks eländet. Och det fick jag göra om ett par gånger i veckan.

Haveriet

I ett försök att låta de generiska Windows-drivrutinerna sköta grafikkortet gav hela systemet upp och jag fick försöka återställa. Det gick inget vidare, processen hängde sig och plötsligt har jag nu som enda alternativ att installera om operativsystemet.

Nåväl, det är bekant problem som jag kan lösa, men det krävs en stor arbetsinsats. Som läget blivit kommer jag inte att få möjlighet att göra det förrän om någon vecka. Alternativt så får jag lämna in burken hos fackman och få hem den hel, ett väldigt frestande alternativ, men inte helt enkelt att ro iland såhär i högtiderna.

Tålamodet tryter…

Jag hatar utrustning som inte fungerar. Mest för den frustration det föder. Jag har många fina idéer som jag skulle vilja blogga om, och illustrera med bilder de kommande veckorna. Ärligt talat hade jag tänkt att verkligen expandera mitt bloggande till ett par sajter till, utomlands. Det fanns tid till det över jul och nyår. Men nu får jag ge mig till tåls tills jag har utrustningen i ordning igen. Det lär bli ungefär samtidigt som jag skall tillbaks till jobbet.

Visst skulle jag kunna dogmafotografera. Jag kan göra bilder klara direkt i min digitala kamera, och sedan publicera endast med hjälp av min laptop. Det ligger helt i linje med vissa av mina tankar under hösten. De analoga bilderna faller dock helt ur systemet i så fall, för det är datorn till vilken jag har skannern kopplad som framlidit.

Det lär dröja innan jag har det här i ordning igen. Jag får se om jag orkar hålla ut och vara en duktig inläggsförfattare och -fotograf till dess att maskinerna vill spela boll igen. Gör mig den stora tjänsten att gå in och följ mitt nyhetsbrev nu, för det skall jag hålla igång, hur det än går med allt annat.