Jag har bestämt mig för att inte alls vara amatör inom fotografering längre. Jag kommer att inkorporera sysslan som en del av det handelsbolag där jag är delägare. Syftet är att tjäna pengar, naturligtvis, men främst vill jag göra mer av mitt fotograferande tillgängligt via den här och andra bloggar. Bolaget står för den struktur som behövs för att kunna ta betalt, söka tillstånd och andra praktiska detaljer.

Jag har dessutom passat på att byta webbhotell, och även om jag bad om hjälp med i stort sett allt som hade med den flytten att göra så har det också tagit en hel del tid. Jag kunde inte fortsätta där jag fanns tidigare, för jag behöver en del nya verktyg som gör det enklare att skriva och publicera.

Fria händer

Så snart jag fått allt detta ur händerna fick jag i alla fall tid att skriva igen. Det känns lite som en omstart för mig, och jag har lagt några timmar på att organisera mitt skrivande ännu bättre än tidigare. Nu kan jag skriva snabbare, och det blir enklare att lägga upp ett schema för vad jag skall publicera och när. Jag har jobbat hårt med allt det som inte syns. Meningen är att det skall bli effektivare i längden, och att det inte skall vara så jobbigt att sköta bloggen.

Själva skrivandet är inga problem, inte fotograferandet heller. Det är en del praktiskt runt omkring som har satt käppar i hjulen för mig. Härmed klargör jag för mig själv vad det är som gäller. Jag säger till mig själv att det här är en del av mitt liv, en del av min inkomst. Jag lovar mig själv att jag skall fortsätta fotografera, att jag kommer att satsa på det här. Nu börjar en tid av utveckling.