Jag missade faktiskt mitt inlägg förra helgen. Det är första gången på jag vet inte hur länge, men mitt skäl är rättfärdigt. Förra veckan stod jag i mörkrummet hela lördagen. Jag provade flera nya papper, med lite blandade resultat, och testade att förstora ett par nya negativ.

Bilder i sköljen. Motiv från arbetsplatsen.

Bilder i sköljen. Motiv från arbetsplatsen.

För egen del gjorde jag i ordning lite bilder för att smycka mitt arbetsrum. För andra gjorde jag klar ett par bilder som jag lovat bort för länge sedan. Det var väldigt skönt att äntligen få det gjort. Mörkrumsarbetet blir gärna till ett dåligt samvete när jag inte har möjlighet så ofta.

Den beridna högvakten

Annars är det mest jobbet som gäller just nu. Under veckan som gick red Dragonmusikkåren sin premiärtur upp till Slottet. Nu har årets högvaktssäsong börjat för oss också.

Dragonmusikkåren

Dragonmusikkåren

Det brukar innebära att jag gör fler fotografier av människor, och hästar, i uniform. Den beridna högvakten verkar bestå av massor av dynamiska och mångfacetterade motiv. Och jag har tillgång till skådespelet bakom kulisserna. Så förmodligen kommer det fler bilder på det temat framöver.