Den här bilden gjorde jag för ett par år sedan. Den har också varit med på bloggen tidigare, men just det inlägget har samlat på sig över tusen skräpkommentarer. Någon slags robot låste in sig på mitt inlägg och lade upp försäljningslänkar flera gånger per dag. Mycket tråkigt, så jag fick plocka ner inlägget. Bilden är dock tillräckligt bra för att förtjäna en andra chans.

Eller en tredje chans, kanske, för det här var en av de bilder jag tappade bort. Förra våren hade jag samlat på mig omkring 500 latenta bilder som jag framkallade i en stöt. Den här dök upp ganska snart, men jag hade hunnit glömma bort den medan den låg latent.

Irritation

Det är synd att det finns de som tycker att det är okej att förstöra för andra. Att det är okej att söka upp blogginlägg och bomba dem med skräpkommentarer. Det fanns ingen relevans mellan mitt inlägg och de produkter som man försökte sälja, men det var uppenbarligen ingen människa som satt emellan och granskade.

Det gör mig verkligen ledsen att det är vi som försöker skapa något roligt och något bra som måste anpassa oss för att de som är för lata för att skapa något eget vill ta genvägar. Nu var det ett enda inlägg som blev drabbat, så det enklaste är att plocka ner det och lämna kommentarfälten öppna. Synd på ett skapligt inlägg, men jag vill inte att den som vill lämna en kommentar skall behöva bevisa att man är en människa.

Skulle problemet drabba fler inlägg, och särskilt något av de inlägg jag tycker är rätt lyckade så kommer jag att använda en annan lösning.