Jag letar alltid efter bra bilder och jag har alltid en kamera med mig. Men de gånger då jag har med mig min Hasselblad ut i skogen, det är de riktigt bra foto­­promenaderna. På en rulle jag exponerade för två veckor sedan har jag skapat flera bra bilder. Jag drog (över­exponerade) filmen två steg och kortade fram­­kallnings­­tiden. Det tar ner kontrasten.

Stubbe

Mossbeklädd stubbe

Någonting har fått mitt foto­­graferande att vakna till liv igen. Någonting i att hålla kameran får mig att vilja krypa nära marken. Jag älskar att komponera i kvadrater, och de stora negativen får mig att längta in i mörk­­rummet igen.

De bilder jag hittat på den här rullen fick mig att ge mig ut igår igen. Den filmen fram­kallade jag genast och det ser också riktigt lovande ut. Något därifrån skall säkert vara värt att visa här på bloggen. Filmen är något av en specialare så jag har anledning att skriva om utflykten som ett experiment i alla fall.

Det är fantastiskt att känna glädje över sitt foto­grafer­ande igen. Jag mår mycket bättre av att skapa än att fundera över varför jag inte skapar.