Efter att ha lagt upp bilder med viss regelbundenhet så missade jag plötsligt en vecka. Istället för att följa rutin gick jag och lade mig ordentligt sjuk över helgen. Det är mycket mer sådant nu när vi har barn på förskola.

Lämplig sysselsättning från sjuksängen: skanna negativ. Jag hade ett par rullar färgfilm som jag skickat in för framkallning, men aldrig riktigt hunnit digitalisera. Det passade jag på med nu. Och så blev det ett bildinlägg på onsdagen istället för lördagen.

Jag hittar alltid fler bilder på film än jag gör bland de digitala filerna. Dagens motiv är ett spårviddshinder (det berömda spårviddshindret) vid Slussen här i Stockholm. Tanken är alltså inte att man skall köra här, men om man är modig nog, och bedömer att man kommer över så är det visst bara att krypa förbi. Bärgaren har haft mycket att göra.

Enklare då för tvåhjulingar. Bara att susa förbi.

Det sägs vara en givande plats för fotografer. Jag har sett många fatta post i närheten och bara vänta. Själv stod jag i fem minuter och fick åtminstone två bra rutor med mina medmänniskors dåraktigheter.