Goat

Mobiltelefoner kan roa vem som helst.

Det här med mobiltelefoner återkommer jag till ofta. De är fantastiska på alla sätt, och vi har stor nytta av dem. Möjligen kanske vi ändå använder dem lite för ofta? De dyker upp vid middagar, prisutdelningar, konserter, riksmötets öppnande, och så i mina fotografier då. Mobiltelefoner är för ansiktet vad vägmärken är för stadsbilden.

Det är klart. Ibland är det mobiltelefonen som är motivet.

Dagens bild

Soldaten som är avbildad ovan bär en historisk uniform, med uråldrig sambandsutrustning runt halsen. Fotografiet är taget på S1 utanför Enköping när de höll öppet för allmänheten och bland annat genomförde förevisningar av gamla uniformer och dito utrustning.

Cell phone

Sambandsvagn, passande nog.

Jag såg något liknande vid ett helt annat tillfälle tidigare i sommar då en äldre herre ställt sig att tala i mobiltelefon i skyl av en gammal sambandsvagn. Den gången på en flygdag i Linköping.

Användbar idé

Kontrasten mellan gammalt och nytt återkommer ofta som teman när man går fotokurser eller vid fototävlingar. Mobiltelefoner är något typiskt nytt, något verkligt tidsangivande. Att då lägga dem på ett gammalt nattygsbord eller sätta dem i händerna på någon som är klädd i folkdräkt kan bli rätt så bra bilder.