Med en ny kamera väcks alltid en experimentlustan. Eller ny, det är ju väldigt sällan jag skaffar mig en ny kamera. Men ny för mig, och den här gången faktiskt inte särskilt gammal. Jag skall försöka skriva något slags recension över Leica M9 inom kort, men just nu vill jag bara konstatera att jag fått ny inspiration av den.

Fourpointone

Skymning över Södermalm

Och jag har vågat mig ut igen. Efter att ha tagit bilder endast när tillfället har kommit till mig har jag återigen gett mig ut för att jaga mina motiv. Jag har haft tankar och idéer, planerat och genomfört.

Min plats

Som fotograf är min plats ute i gatulivet. Så länge inga uppdrag drar mig därifrån så är det där jag skall fotografera. Det är den världen, där vi möts och där vi finns, som jag har möjlighet att skildra. Det är också min övning, där jag tränar mitt öga.

Ibland önskar jag verkligen att världen såg annorlunda ut, och det jag inte orkar ta in, det fångar jag inte heller. Kanske borde jag tänka om där, men jag letar faktiskt efter skönhet. Dess motsats gör sig påmind ändå.