Ibland får man se en liten oväntad tablå, och man kan bara glädja sig åt att man har kameran med sig. Den här veckan har jag fått se två fantastiskt fotogeniska ögonblick, och jag har gjort det bästa jag kunnat utifrån den utrustning jag haft med mig.

barrel

Bara en man, och hans tunna.

Jag kommer inte överens med min mobilkamera, men tyvärr var det den jag hade när jag mötte den här sköne snubben som åkte pendeltåg med sin tunna.

Det är i alla fall innehållet som är bildens viktigaste element. Och i gengäld var jag bättre rustad när jag mötte en boxer som med stolt hållning anträdde resan mot Norrland.

På väg

Vi är alla på väg någonstans. Till och med vi som helst skulle vilja vara kvar precis där vi är just nu är på väg någon annanstans. Därför är det så viktigt att stanna upp, uppleva och se. Ögonblicken flyr, de går över väldigt fort.

Att vara kvick med kameran är något bra, men att ha en ren blick som säger “wow, det här är bra!”, det är ännu bättre. Det viktigaste av allt är nämligen att vara kvick att uppleva, att inte missa det magiska. Mer av det som passerar framför näsan på oss dagligen är värt att uppmärksammas. Vår vardag är den största delen av våra liv.