Såhär i början av året är det skönt att lägga sina verktyg i ordning, att städa och göra sig redo för de utmaningar som komma skall. Därför har jag lagt några timmar på att serva min blogg. Jag har fixat lite med färger, typsnitt och hur bilderna skall visas.

Underhåll av hemsidor är något av det tråkigaste som finns, och när man väl gör det som måste göras så dyker det alltid upp massor med saker som hänger ihop med varandra, och vips så har man lagt massor med tid på att byta färger och ingen tid alls på att skriva eller fotografera.

En trombon hänger i kedjor framför ett fönster

Trombon i kedjor, fotograferad på Meken, Smedjebacken

Likväl så måste det göras ibland. Vissa saker har jag lämnat i träda alldeles för länge, men nu är det mesta på banan, och jag har kommit lite vidare med andra prylar. Till exempel så är sidorna uteslutande på svenska nu. Inga knappar på engelska eller så. Menyerna fungerar äntligen fullt ut.

Det viktigaste först

Som musiker är det vanligen så att december är den stora jobb-månaden. Kring jul och terminsavslutningar behövs det massor av musik på olika håll. Just i år verkar inte december upphöra förrän någon gång i slutet av januari. Jag har massor av ny repertoar som jag övat in, och jag har nyligen lyckats byta trombon. Annat har helt enkelt blivit prioriterat framför foto, skrivande och bloggande.

Många timmar i övningsrummet ger en stor tillfredsställelse, det ökar självförtroendet och får mig i största allmänhet att må bra. Och jag gör framsteg. Vissa saker som varit svåra har blivit lätta, saker som känts omöjliga har kommit inom räckhåll och är nu bara svåra.

En kamera med bottenplattan öppnad. Den hanteras av någon, i bakgrunden ser man skruvmejslar och andra smådelar.

Underhåll och service

Webbutiken

Jag har också gått igenom min webbutik och tagit bort de fotografier som har sålt slut. Jag skall fylla på med lite nya fotografier istället, men det får dröja lite. Det finns några bilder kvar, och om du vill stödja mig så är ett lysande sätt att köpa ett fotografi.

I brist på fungerande mörkrum så är det uteslutande digitala fotografier som kan erbjudas. Det är något jag önskar att jag kunde göra något åt, men jag ser ingen ljusning alls på den fronten i närtid. Och faktiskt så är det så att det är onödigt struligt att fotografera analogt om jag inte får möjlighet att göra bilderna färdiga.