Det har inte blivit så mycket bilder publicerade den senaste tiden. Det är tekniken som fallerar även om vädret också kommit emellan nu och då. Vintern skyr jag inte, men mina kameror kan ta illa vid sig.

Gamla landsvägsbron i Ljusne, Hälsingland. Leica M9, Summicron 50mm.

Jag har haft otur med min datorutrustning förut och lärt mig att när datorn stannar, då stannar allt. Och där är felet just nu; burken startar inte över huvud taget.  jag skriver på min gamla bärbara och bildredigering och skanner är bara att glömma för tillfället.

Naturligtvis kan jag låna ihop det jag behöver för att lösa ett uppdrag men de personliga bilderna blir de som lider först. Även motivationen blir lidande, varför göra bilder när jag inte kan få dem färdiga?

Det är antagligen ett stort tankefel i det där någonstans, men faktum kvarstår. Det blivit alldeles för få bilder den senaste tiden.

Äntligen lite bilder

Canon 550D, 200mm. Beskuren.

Därför gläder jag mig åt resultatet av dagens utflykt tillsammans med min far. Vi fick med oss en del lyckade landskapsfoton och till och med ett par älgar. Med enkla medel skall sägas, min fars lilla Canon och mina trogna M9 och M6. Alla bilder direkt på jpg och här exporterade direkt ur kameran (dock beskurna). Det analoga dröjer, men det ligger ju i sakens natur.

Jag insåg idag att det är ganska smart att ha med sig ett telezoom när man rör sig i skogen, även om det är tung och krånglig utrustning. Tur att jag fick låna av pappa, för bilden där älgen springer är värd besväret. Skall se vad jag kan göra för att få igång något liknande i min dagliga kameraväska. Det lär innebära en hel kamera, för med mätsökarkamera blir det besvärligt.