Vart tog jag vägen? Slutade jag fotografera i och med kameraloppisen? Nej, men jag slutade publicera av lite andra anledningar. För det första har jag inte haft tid, jag har gjort andra saker. För det andra så har jag saknat mål med mitt bloggande.

För det tredje så lade jag mycket mer tid på mitt trombonspel under 2017. Jag har gjort fina framsteg där, och jag har lärt mig att man aldrig är för gammal för att lära sig mer. Det har blivit roligt att öva igen, och jag kommer att fortsätta att lägga mycket tid på den saken.

För det fjärde så blev miljön på nätet allt sämre under förra året. Stämningen i andra bloggar och i sociala medier var helt enkelt inte så inspirerande. Jag hoppade av en tid. En klart längre tid än jag planerade för.

Hemmafronten

Liten pojke på utflykt

En glädjande nyhet är att min familj växer! Vi är i nionde månaden nu, och det kommer väl att innebära något slags avbrott inom kort. Kanske hinner jag skriva mer när lilla bebisen kommer, kanske inte. Det beror på.

Jag vill minnas att jag fick ont om tid till sånt här förra gången. Men jag kunde skriva när gossen sov, och han gillade också att följa med ut och fotografera när jag blev föräldraledig.

Bloggen

Jag skall försöka att blogga enligt vissa mål. Jag är fortfarande ute efter att lära mig mer om foto, annars skulle jag inte hålla på, men jag skall försöka byta inriktning en smula. Det skulle vara kul att skaka någon krona ur det här projektet också. Tidigare har jag gjort en hacka på att sälja gamla kameror som jag gjort i ordning och använt tills jag tröttnat på dem. Nu vill jag försöka att lyfta fram bilderna istället.

Renovering av en Facit skrivmaskin

Dessvärre saknar jag fortfarande mörkrum, och att jobba med film är inte så meningsfullt då, inte när det finns så fina digitala kameror. När jag sålde av hela samlingen (mer eller mindre) så fick jag råd med en begagnad Leica M. Den har blivit min huvudkamera det senaste halvåret, den som jag alltid har med mig. Om jag vill fotografera med lite längre brännvidder så använder jag min Sony A7II, det är fortfarande en fantastisk kamera. Den blev möjligen lite bättre när jag började köpa Sony-objektiv till den.

Under 2017 har jag övat mig mycket på att skriva. Jag har jobbat mycket med skrivmaskiner, kanske som terapi när jag slutat med gamla kameror, och jag har lärt mig att skriva 90 ord i minuten. Det jag har vunnit i teknik har jag liksom saknat i budskap, så det har blivit många ord, men få publiceringar.

Analogt

Det analoga fotograferandet är fortfarande intressant, men det är nästan poänglöst om jag inte kan göra mina egna förstoringar. Jag skall jobba vidare med det också, men det får stå på sparlåga en tid. Kanske skall vi hitta oss ett hus förr eller senare, och då ska jag banne mig ha ett mörkrum. Alternativt skall jag försöka hitta en liten lämplig lokal i närheten av där jag bor nu. Vi får se tiden an. Jag har fortfarande film i min Leica M3, men det tar lång tid att fylla en rulle. Jag har lite färdigframkallat här som jag skall scanna för publicering inom kort. Det kommer helt enkelt mera!