Lovö kyrka, juldagen 2017. Den här bilden är min, vill du använda den måste du kontakta mig.

Jag gillar när mina bilder används av andra. Om du har ett projekt eller ett sammanhang där du tycker att en av mina bilder passar bra så är det hedrande.

Samtidigt vill jag ha koll på hur mina bilder används, och jag tycker mycket om att få betalt – det ger mig nämligen möjlighet att fortsätta fotografera. Om du vill använda mina bilder så vill jag att du betalar för det, eller att jag gör någon annan tydlig vinning. Uppmärksamhet är bra, men det betalar inte för film och framkallning.

Jag vill också ha kontroll på hur mina verk visas upp, att de håller rätt kvalitet och att de inte används till att stödja en åsikt jag inte själv kan stå för. Bilderna på bloggen är publicerade i förminskad form, med rätt låg upplösning, jag hjälper gärna till att plocka fram bättre  filer om bilden skall tryckas eller liknande.

Dela på Facebook

Att dela en bild som jag publicerat på Facebook går alldeles utmärkt. Så länge du delar hela sammanhanget. Ett delat blogginlägg ger massor av ny trafik till min blogg, tusen tack! Vill du lyfta bilden ur sitt givna sammanhang så kan vi prata om saken. Jag vill att du länkar tillbaks till mig och jag vill gärna få höra om ditt sammanhang på förhand, men vi skall säkert komma överens om något bra. Kontakta mig via formuläret här på hemsidan, eller via mejl, om du har den.

Undantag

Dragonmusikkåren, den här bilden får du använda så länge du nämner mitt namn.

Det finns undantag. Jag markerar det i bildens metadata, där det kan stå att gör bilder fria på olika sätt. Jag kommer i alla sammanhang att vilja bli omnämnd, och om det finns möjlighet att länka till den här bloggen, så gör det.

Jag tar en del bilder på jobbet som används av jobbet. De kommer att vara licensierade på olika sätt som du kan läsa om i metadatan. De bilderna har jag i princip fått betalt för då de är gjorda på min arbetstid, och det ligger i min arbetsplats intresse att sprida de bilderna vidare. Vi uppskattar mycket om de gillas och sprids. Tack för din hjälp med det!

Aldrig ändra

Det är aldrig tillåtet att ändra någon annans verk utan tillstånd. Om du vill beskära bilden, eller skriva text på den så måste vi prata om saken. Om det rör sig om att beskära bilden så hjälper jag gärna till.